Matematik 9.Sınıf Mantik Konusu Test Soruları Çöz

Lise Bilgileri Kategorisinde ve Matematik Forumunda Bulunan Matematik 9.Sınıf Mantik Konusu Test Soruları Çöz Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> ...

+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 11

Konu: Matematik 9.Sınıf Mantik Konusu Test Soruları Çöz

  1. #1

    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Bulunduğu yer
    Osmanlı İmparatorluğu'ndan
    Mesajlar
    5.213
    Tecrübe Puanı
    525

    Matematik 9.Sınıf Mantik Konusu Test Soruları Çöz

    Matematik Mantik Konusu Test Soruları Çöz
    9.sınıf matematik önermeler-mantık konu değerlendirme testi soruları


    9.sınıf matematik önermeler-mantık konu değerlendirme testi soruları

    VİDEOLU ANLATIM
    [Linkleri Görmek İçin. Lütfen Üye Olunuz, Üye Olmak İçin Tıkla]

    from [Linkleri Görmek İçin. Lütfen Üye Olunuz, Üye Olmak İçin Tıkla]

    on [Linkleri Görmek İçin. Lütfen Üye Olunuz, Üye Olmak İçin Tıkla]

    .




    9.sınıf matematik önermeler-mantık konu değerlendirme testi soruları


    9.sınıf matematik önermeler-mantık konu değerlendirme testi soruları



    1) Aşağıdakilerden kaç tanesi önermedir?
    I) Elma yiyorum
    II) şiir bir matematiksel terimdir
    III) her doğal sayı için 2n-1 tek sayıdır
    IV) bir yarim olsun gözleri yeşil
    V) bir hareketlinin hızı yolun zamana oranına eşittir
    A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

    2) önermesinin değili (olumsuzu) aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) B) C) D) E)

    3)bileşik önermesi aşağıdakilerden hangisine daima denktir?
    A) B) C) 1 D) 0 E)

    4) I. II. III. denkliklerinden hangileri daima doğrudur?

    A)Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) Yalnız III E) II ve III

    5) olduğuna göre aşağıdaki önermelerden hangisinin doğruluk değeri 1 dir?
    A) B) C) D) E)

    6) bileşik önermesi aşağıdakilerden hangisine daima denktir?
    A) B) C)1 D)0 E)

    7) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) pp1 0 B) q1qq C) p1p1
    D) p(qp) 1 E) (pq) (pq) p



    8) önermesi hangisine denktir
    A) p1 B) 1 C) p D) 0 E) q1

    9) olduğuna göre aşağıdaki önermelerden hangisinin doğruluk değeri 1 dir?

    A) B) C) D) E)


    10) Aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi totolojidir?
    A) B) C) D) E)

    11) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) (1Λ1)Λ00 B) (1v0) Λ01 C)1Λ(0v0)0
    D)(1Λ0)v11 E) (0v1)v11





    12) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) x+y=5 [x=3 y=2] B)x.y=12[x=3 y=4]
    C) [x=6 y=4 ] x.y=24 D) x2=16 x=4
    E) x2-x-12=0 x=4 x=-3

    13) bileşik önermesinin indirgenmiş(en sade) biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) B) 1 C) 0 D) E)

    14) olduğuna göre önermesinin doğruluk değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir?
    A) B) C) D) E)

    15) bileşik önermesi aşağıdakilerden hangisine daima denktir?
    A) 1 B)0 C)q D) r E)

    16)bileşik önermesi aşağıdakilerden hangisine daima denktir?
    A) 1 B) 0 C) D) E)

    17) önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir
    A) B) C) D)1 E) 0

    18) Aşağıdakilerden hangisi bir çelişmedir?
    A)1vp B)p’Λ(pvq) C)[(pΛq)p]’ D)pΛp1 E) p’vp

    19) Doğruluk değeri daima 1 olan önermeye ne denir?
    A)totoloji B)denk önerme C)çelişki
    D) bileşik önerme E)açık önerme


    20) önermesinin değil i aşağıdakilerden hangisidir?

    A)
    B)
    C)
    D)
    E)

    21) x tamsayı olduğuna göre aşağıdaki önermelerden hangisi yanlıştır?

    A) x- 5 <0 B) x2 +1 >0 C) -x2>0
    D) x2-1=(x+1)(x-1) E) x+10> -2


    1C 2A 3C 4C 5B 6C 7E 8C 9D 10D 11B 12C 13B 14E 15A 16
    Bunu Google+'da Paylaş

  2. #2

    Üyelik tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    3
    hocam biraz karışık olmuş çünkü bazı şıklar gözülmüyor el koyarmısın konuya..

  3. #3

    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Bulunduğu yer
    osmanlitr.com'dan
    Mesajlar
    1.169
    Tecrübe Puanı
    119
    Güzel Paylaşım Paylaşım İçin Teşekkürler...

  4. #4
    Ziyaretci
    Misafir

    Lightbulb 9.Sınıf Fiziğin doğası Testleri

    9. Sınıf fiziğin doğası testleri bulabilir misiniz?

  5. #5
    Ziyaretci
    Misafir

    Exclamation 9.Sınıf Mantık Konusu

    H0cam çok uzatiyosunuz işlemleri bee

  6. #6

    Üyelik tarihi
    Oct 2012
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    3
    Krışık maarışk olmuş hç gzl olmamaışşş

  7. #7
    Ziyaretci
    Misafir

    9.sınıf matematik mantık

    Çok teşekkürler faydalı oldu çalışıcak arkadaşlara mantık konusu hakkında ilk olarak en üstteki videolu anlatımı dinlemelerini ve ondan sonra pekiştirmek amaçlı alttaki test sorularını çözmeyi öneriyorum böylelikle konuyu çok iyi bir şekilde anlıyacağınızdan eminim.

  8. #8
    Güncel Blog
    Misafir

    teşekkürler

    İşlemler uzun olmuş, bilmeyenler için güzel ama kolaylarınıda uzatmışsınız ama 10 numara olmuş

  9. #9
    Ziyaretci
    Misafir
    Çok teşekkürler çok faydası oldu
    OsmanGazi bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Bulunduğu yer
    Osmanlı İmparatorluğu'ndan
    Mesajlar
    5.213
    Tecrübe Puanı
    525
    Alıntı Ziyaretci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler çok faydası oldu
    Faydalı olduysa ne mutlu bize..

Aratilan Kelimeler

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
RSS RSS 2.0 XML MAP HTML SiteMap
porno porno porno porno

SEO by vBSEO 3.6.0